Paul Burger

MVO-adviseur

AnsvarIdéa

   

Mijn personal statement

Voor hetzelfde geld verzekerd van een betere wereld!

Een bijdrage leveren aan het implementeren van duurzaamheid in de verzekeringssector. Dat is mijn passie waar ik mij sinds begin jaren negentig met veel plezier voor inzet. Het fascinerende hierbij is dat de verzekeringssector als geen andere sector zoveel commercieel belang heeft bij het implementeren van duurzaamheidsfacetten in de verzekeringen en het schadeherstel. Waarom? Omdat onze sector uiteindelijk de rekening gepresenteerd krijgt van een niet duurzaam ingerichte samenleving. De klimaatsverandering en de hierdoor toenemende storm-, regen- en hagelclaims zijn hiervan de meest concrete voorbeelden, maar op langere termijn zal de klimaatsverandering als we zo doorgaan mondiale ontwrichtende proporties gaan aannemen.
Hoe komt het dat de duurzame innovatie binnen deze sector in de praktijk niet veel verder gaat dan maatschappelijk verantwoorder te beleggen? Onze corebusiness, verzekeren, ontzorgen en schadeherstel bieden tal van mogelijkheden om dit duurzamer aan te pakken. Dat is beter voor het milieu, vaak ook beter voor onze portemonnee en draagt uiteindelijk ook bij aan de o zo, zeker ook voor onze sector, nodige klimaatdoelstellingen.
Maatschappelijk verantwoord verzekeren. Goed voor de sector en goed voor de samenleving. Daar ga ik voor, het kan niet anders!