Judith Webber

AANsteker

PureHuman

       

Het fundament in relaties

Ik heb het afgelopen jaren een aantal keren opmerkingen gekregen van mensen om me heen dat ik veel te snel ging, dat er eerst een fundament zou moeten liggen voor ik volgende stappen zou moeten zetten in m’n relatie. En vaak hoorde ik dat dat fundament te maken heeft met tijd. Dat ik eerst iemand beter zou moeten leren kennen, de tijd nemen daarvoor.

Hierdoor ben ik gaan nadenken wat voor mij dan dit fundament maakt. En ik ben erachter dat het dus helemaal niets met tijd te maken heeft voor mij, ik merk namelijk dat tijd zo relatief is. Soms ken je iemand al heel lang en dan blijkt het fundament helemaal niet stevig te zijn. En steeds vaker ken ik iemand kort en voel ik juist een heel stevig fundament. Rotsvast vertrouwen, in mezelf én in de ander.
 

Voor mij zit hem de crux in openheid. In volledig open en eerlijk durven te zijn tegenover elkaar. Niets achterhouden, geen residu achter te laten blijven van een gesprek, een niet-doen of juist een actie van de ander of jezelf.

Vroeger was ik me vaak helemaal niet bewust dat er uberhaupt iets achterbleef, al voelde ik wel een knagend gevoel. Ik kon het echter niet duiden. Voelde niet wat het was en voelde ook geen ruimte om dat te onderzoeken.

Hoe opener je kunt zijn, in jezelf én met een ander, hoe meer fundament je bouwt met elkaar, hoe meer verbinding er ontstaat. En daarmee nog meer vertrouwen.
 

En het begint allemaal met vertrouwen geven, openheid geven. Niet afwachten of de ander dat doet, maar zelf beginnen…

En natuurlijk is het fijn als de ander daar dan in mee beweegt, maar dat is niet het doel. Het doel is jezelf bevrijden. Jezelf bevrijden van alles wat je tegenhoudt helemaal jezelf te zijn, helemaal jezelf te geven in relatie tot een ander. Helemaal je potentie te leven, te zijn wie je bent, in volle glorie.
 

En het leuke is dat dit helemaal niet alleen maar geldt voor liefdesrelaties, ook voor zakelijke relaties geldt dit. Ik merk dan ook dat m’n zakelijke relaties enorm verdiepen, er ontstaan duurzame relaties door de openheid waarmee ik de ander tegemoet treedt, door het vertrouwen dat ik geef. Want wat je geeft krijg je terug, vanzelf.

Totaal open kaart spelen in je intenties, in wat je goed kunt en wat je niet goed kunt is zoooooo bevrijdend. Want ook samenwerking stroomt veel beter als er openheid en vertrouwen is, pas dan ontstaat werkelijke verbinding.

En ja dat is ook spannend en ook daar kan ik open over zijn, dat speelt vaak voor de ander ook. Als je beiden uit dat je het ook spannend vindt, lost de spanning al grotendeels op in de space die je samen schept, waarin dit gedeeld kan worden.
 

Ofwel: het fundament van een relatie, wat voor een dan ook, zit in openheid. Hoe opener, hoe meer fundament, hoe meer verbinding.

En ja soms heb je wat meer tijd nodig om te openen. Om steeds meer van jezelf te laten zien. Ik merk dat ik gedurende de jaren steeds makkelijker mezelf laat zien, waardoor de tijd om te openen dus steeds korter wordt. Zo easy…

Judith Webber - Ik zie een wereld voor me waarbij mensen voorbij hokjes naar zichzelf én elkaar kijken, waarin mensen tevoorschijn komen, zichzelf laten zien én horen met hun kracht & kwetsbaarheid. Een wereld waarin we liefdevol met onszelf én elkaar omgaan en ons potentieel maximaal benutten! Het kán! NIEMAND PAST 100% OP EEN FUNCTIEBESCHRIJVING, OP EEN HOKJE Daarom kan ik niet anders concluderen dat het anders moet. We organiseren nog steeds op basis van theorie, de praktijk is een stuk weerbarstiger dan een verzameling hokjes in een organogram, weet ik vanuit m'n uitgebreide HR ervaring. NEDERLAND ONTHOKKEN, DAT IS MIJN MISSIE Het kan ook anders, heel simpel zelfs. Al in 2013 heb ik een hele gave methodiek ontwikkeld, om talent boven tafel te krijgen waardoor je als organisatie veel het maximale uit mensen kunt halen én mensen het maximale uit zichzelf. Een echte win-win dus! Twee stappen met groots effect! Deze methodiek heb ik de naam 'Van hokjes naar puzzelstukjes' gegeven, omdat dat de beweging is: de bevrijding van talent, uit de hokjes, want je medewerkers zijn puzzelstukjes! Zoek de verbinding op in de verschillen ipv als eilandjes naast elkaar fungeren... Wat deze andere manier van kijken voor effect heeft op de sfeer is ongekend: er groeit vanzelf vertrouwen, veiligheid & verbinding. Door het te ervaren zet je samen een totaal andere toon! Samen verspreiden Ik ben inmiddels 8 jaar bezig dit gedachtengoed te verspreiden, door middel van lezingen, teamtrainingen, 1-op-1 coaching en met m'n laatste boek JA zeggen JA doen. Ik heb prachtige dingen zien gebeuren met mensen, met teams, met leidinggevenden. Het heeft ontzettend veel rijkdom opgeleverd, ik heb zoveel mensen tevoorschijn zien komen. Om die reden ben ik een podcast gestart en heb ik een Train de Trainer programma ontwikkeld. Spread the word... Mocht je meer willen weten over m'n podcast, het Train de Trainer programma of m'n lezingen/teamsessies/coachings-aanbod, surf dan naar www.judithwebber.nl, neem direct contact met me op op 06-41369238 of boek een afspraak in mijn agenda in! Ik kijk er naar uit je te ontmoeten! Met energieke groet, Judith

 

Delen

Reacties

Nog geen reacties...

Uw reactie toevoegen

NIEUW: Iedereen kan reageren
Wilt u ook een bijdrage leveren aan een gezonde en gerespecteerde financiële sector, maar bent u geen ambassadeur?! Het New Financial Forum opent haar deuren voor iedereen die wil reageren op berichten van haar ambassadeurs. Met één restrictie: geen anonieme reacties.
 
 
 
 • Bijdragen die geen betrekking hebben op het onderwerp (zogeheten ‘off-topic’ bijdragen) kunnen door de redactie worden verwijderd.
 • Bijdragen die naar interpretatie van de redactie beledigend of bedreigend zijn voor personen, groepen of volkeren, worden geweerd.
 • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals privé- en/of emailadressen, namen, telefoonnummers) is niet toegestaan.
 • Persoonlijke gegevens geplaatst op het forum, zoals telefoonnumers of (e-mail)adressen worden zoveel mogelijk van de site geweerd o.m. omwille van de privacybescherming.
 • Teksten, advertenties en internetlinks van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
 • In een bijdrage opgenomen URL's zijn toegestaan zolang de websites waarnaar zij verwijzen niet commercieel, beledigend of aanstootgevend van aard zijn.
 • Bijdragen die lange, gekopieerde stukken tekst van andere websites bevatten, worden geweerd.
 • Bijdragen waarop auteursrechten rusten en/of die zonder toestemming openbaar worden gemaakt, worden geweerd.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om lange stukken tekst in te korten.
 • Het gebruik van kapitalen is niet toegestaan, net als het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om een discussie te sluiten of een reactie te verwijderen, zonder dat dit vooraf wordt aangekondigd.
 • Ziet u een bijdrage staan die naar uw mening niet aan de spelregels voldoet? Ga dan niet zelf met de poster in discussie, maar meld het de redactie via het contactformulier.