Judith Webber

AANsteker

PureHuman

     

Het fundament in relaties

Ik heb het afgelopen jaren een aantal keren opmerkingen gekregen van mensen om me heen dat ik veel te snel ging, dat er eerst een fundament zou moeten liggen voor ik volgende stappen zou moeten zetten in m’n relatie. En vaak hoorde ik dat dat fundament te maken heeft met tijd. Dat ik eerst iemand beter zou moeten leren kennen, de tijd nemen daarvoor.

Hierdoor ben ik gaan nadenken wat voor mij dan dit fundament maakt. En ik ben erachter dat het dus helemaal niets met tijd te maken heeft voor mij, ik merk namelijk dat tijd zo relatief is. Soms ken je iemand al heel lang en dan blijkt het fundament helemaal niet stevig te zijn. En steeds vaker ken ik iemand kort en voel ik juist een heel stevig fundament. Rotsvast vertrouwen, in mezelf én in de ander.
 

Voor mij zit hem de crux in openheid. In volledig open en eerlijk durven te zijn tegenover elkaar. Niets achterhouden, geen residu achter te laten blijven van een gesprek, een niet-doen of juist een actie van de ander of jezelf.

Vroeger was ik me vaak helemaal niet bewust dat er uberhaupt iets achterbleef, al voelde ik wel een knagend gevoel. Ik kon het echter niet duiden. Voelde niet wat het was en voelde ook geen ruimte om dat te onderzoeken.

Hoe opener je kunt zijn, in jezelf én met een ander, hoe meer fundament je bouwt met elkaar, hoe meer verbinding er ontstaat. En daarmee nog meer vertrouwen.
 

En het begint allemaal met vertrouwen geven, openheid geven. Niet afwachten of de ander dat doet, maar zelf beginnen…

En natuurlijk is het fijn als de ander daar dan in mee beweegt, maar dat is niet het doel. Het doel is jezelf bevrijden. Jezelf bevrijden van alles wat je tegenhoudt helemaal jezelf te zijn, helemaal jezelf te geven in relatie tot een ander. Helemaal je potentie te leven, te zijn wie je bent, in volle glorie.
 

En het leuke is dat dit helemaal niet alleen maar geldt voor liefdesrelaties, ook voor zakelijke relaties geldt dit. Ik merk dan ook dat m’n zakelijke relaties enorm verdiepen, er ontstaan duurzame relaties door de openheid waarmee ik de ander tegemoet treedt, door het vertrouwen dat ik geef. Want wat je geeft krijg je terug, vanzelf.

Totaal open kaart spelen in je intenties, in wat je goed kunt en wat je niet goed kunt is zoooooo bevrijdend. Want ook samenwerking stroomt veel beter als er openheid en vertrouwen is, pas dan ontstaat werkelijke verbinding.

En ja dat is ook spannend en ook daar kan ik open over zijn, dat speelt vaak voor de ander ook. Als je beiden uit dat je het ook spannend vindt, lost de spanning al grotendeels op in de space die je samen schept, waarin dit gedeeld kan worden.
 

Ofwel: het fundament van een relatie, wat voor een dan ook, zit in openheid. Hoe opener, hoe meer fundament, hoe meer verbinding.

En ja soms heb je wat meer tijd nodig om te openen. Om steeds meer van jezelf te laten zien. Ik merk dat ik gedurende de jaren steeds makkelijker mezelf laat zien, waardoor de tijd om te openen dus steeds korter wordt. Zo easy…

Judith Webber - Flexibel leren omgaan met verandering De wereld verandert rap. De kunst is dat we flexibel leren omgaan met de veranderingen die er zijn. Allereerst in onze mindset, want dan volgt gedrag vanzelf. Ik schud graag als spreker de huidige mindset wat op, rek de flexibiliteit van de geest op en steek de intrinsieke motivatie aan met m'n aanstekelijke enthousiasme en mijn aanwezigheid! Gegarandeerd dat mensen naar buiten lopen en aan de slag willen met wat ze hebben opgestoken! In de vorm van interactieve enthousiasmerende lezingen deel ik met liefde & humor m'n visie, kennis en ervaring als HR adviseur, ondernemer én bovenal: mens, over het maximale uit jezelf en je leven halen. Ik heb in mijn carrière namelijk zoveel mensen gezien die werk aan het doen waren, waar ze niet gelukkig van werden. Mensen die niet helemaal zichzelf waren op het werk en daardoor niet in hun kracht stonden. Mensen die moeizame relaties hadden, ja ook op het werk. Maar ik weet: daar kun je wat aan doen! Ik ben er zelf het levende bewijs van, ook ik was jarenlang werk aan het doen dat niet 100% bij me paste. En dat was niet goed voor mij en ook niet voor de organisaties waar ik voor werkte. Mijn boodschap is daarom: Kies voor jezelf! Ontdek je waarde! Durf jezelf te zijn! Daar wordt iedereen beter van! Werk wordt makkelijker, relaties verlopen soepeler, communicatie stroomt, resultaten worden beter! Alles begint bij jou, bij weten wat jij nodig hebt om uit je leven en uit jezelf te halen wat erin zit! Wat geeft jou energie? Waar word jij gelukkig van? Wat drijft jou? Dit leer je niet op school, maar heb je wél hard nodig in het leven, zowel in je werk als in je relaties is zelfkennis broodnodig. Want hoe beter je jezelf kent, hoe beter je voor jezelf kunt zorgen én hoe meer waarde je anderen te bieden hebt. Nieuwsgierig? Surf naar http://www.judithwebber.nl

 

Delen

Reacties

Nog geen reacties...

Uw reactie toevoegen

NIEUW: Iedereen kan reageren
Wilt u ook een bijdrage leveren aan een gezonde en gerespecteerde financiële sector, maar bent u geen ambassadeur?! Het New Financial Forum opent haar deuren voor iedereen die wil reageren op berichten van haar ambassadeurs. Met één restrictie: geen anonieme reacties.
 
 
 
 • Bijdragen die geen betrekking hebben op het onderwerp (zogeheten ‘off-topic’ bijdragen) kunnen door de redactie worden verwijderd.
 • Bijdragen die naar interpretatie van de redactie beledigend of bedreigend zijn voor personen, groepen of volkeren, worden geweerd.
 • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals privé- en/of emailadressen, namen, telefoonnummers) is niet toegestaan.
 • Persoonlijke gegevens geplaatst op het forum, zoals telefoonnumers of (e-mail)adressen worden zoveel mogelijk van de site geweerd o.m. omwille van de privacybescherming.
 • Teksten, advertenties en internetlinks van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
 • In een bijdrage opgenomen URL's zijn toegestaan zolang de websites waarnaar zij verwijzen niet commercieel, beledigend of aanstootgevend van aard zijn.
 • Bijdragen die lange, gekopieerde stukken tekst van andere websites bevatten, worden geweerd.
 • Bijdragen waarop auteursrechten rusten en/of die zonder toestemming openbaar worden gemaakt, worden geweerd.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om lange stukken tekst in te korten.
 • Het gebruik van kapitalen is niet toegestaan, net als het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om een discussie te sluiten of een reactie te verwijderen, zonder dat dit vooraf wordt aangekondigd.
 • Ziet u een bijdrage staan die naar uw mening niet aan de spelregels voldoet? Ga dan niet zelf met de poster in discussie, maar meld het de redactie via het contactformulier.