Willem Vreeswijk

Hoofdredacteur VVP/New Financial Forum

New Financial Forum

     

NIEUW BEGIN!

Met de exclusieve vertoning van de film The Power of the Heart vorige week in Utrecht is de officiële oprichting van de Stichting New Financial Forum een feit. Een mooi geboortefeest met onder meer Paul Efmorfides, oprichter van Coco-Mat en tevens een van de geportretteerden in de film, die momenteel in meer dan zeventig landen wordt vertoond.

 

De film - waar onder meer ook Paulo Coelho, Isabel Allende, Eckehart Tolle,
Deepak Chopra in voorkomen - laat zien dat de intelligentie van het hart veel omvattender is dan de ratio. De film verandert je kijk op geld, gezondheid, relaties en succes. En dat doet de succesvolle ondernemer Efmorfides ook. Coco-Mat maakt onder meer matrassen uit natuurlijke materialen. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldconcern en wordt het geroemd om haar duurzame beleid en het feit dat er veel gehandicapten en etnische minderheden werken. Bij de start van de onderneming had Efmorfides één missie voor ogen: hij wilde het allermooiste bedrijf ter wereld maken waar klanten en medewerkers de Griekse gastvrijheid kunnen voelen, proeven en ervaren.

 

In de film laat Efmorfides zien hoe hij zaken doet. Een grote man in pak wil iets van hem kopen en heeft daar ook een flinke buidel geld voor over. Daar is het Efmorfides echter niet om te doen. Hij wil plezier maken, met de ogen van een kind naar de wereld blijven kijken en zorgen dat zijn partners, collega's, concurrenten en klanten die blik ook weer in hun ogen krijgen. Hij zet de zakelijke bespreking voort, terwijl ze samen trampoline springen. Je ziet dat het plezier in hun ogen terugkeert. En wie dit naïef vindt: Efmorfides vindt zichzelf de gelukkigste man op aarde. Niet vanwege de miljoenen op zijn bankrekening, maar vanwege het plezier in het leven en het gevoel te hebben bijgedragen aan de gezondheid en het geluk van mensen.

 

Efmorfides laat zien dat het anders kan. En het kan ook anders. Ik geloof erin dat we gezamenlijk een gezonde en gerespecteerde financiële sector kunnen bouwen. Ik geloof in samenwerking en de bundeling van krachten. En dat graag met de poten in de klei. Dat doen we met het New Financial Forum, de kraamkamer waar frisdoeners en dwarsdenkers innovatieve ideeën uitwisselen en uitvoeren op weg naar een betere financiële wereld. De sector bevindt zich al een hele tijd in een winterperiode. De meesten van ons snakken naar de lente. Laten we niet afwachten tot die lente aanbreekt, maar samen zaaien om straks te kunnen oogsten. Wees welkom bij het New Financial Forum!

 

Willem Vreeswijk - Alleen als wij honderd procent verantwoordelijkheid nemen voor alles wat er in ons leven gebeurt, kunnen we een bijdrage leveren aan een nieuwe financiële wereld.

 

Delen

Reacties

Nog geen reacties...

Uw reactie toevoegen

NIEUW: Iedereen kan reageren
Wilt u ook een bijdrage leveren aan een gezonde en gerespecteerde financiële sector, maar bent u geen ambassadeur?! Het New Financial Forum opent haar deuren voor iedereen die wil reageren op berichten van haar ambassadeurs. Met één restrictie: geen anonieme reacties.
 
 
 
 • Bijdragen die geen betrekking hebben op het onderwerp (zogeheten ‘off-topic’ bijdragen) kunnen door de redactie worden verwijderd.
 • Bijdragen die naar interpretatie van de redactie beledigend of bedreigend zijn voor personen, groepen of volkeren, worden geweerd.
 • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals privé- en/of emailadressen, namen, telefoonnummers) is niet toegestaan.
 • Persoonlijke gegevens geplaatst op het forum, zoals telefoonnumers of (e-mail)adressen worden zoveel mogelijk van de site geweerd o.m. omwille van de privacybescherming.
 • Teksten, advertenties en internetlinks van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
 • In een bijdrage opgenomen URL's zijn toegestaan zolang de websites waarnaar zij verwijzen niet commercieel, beledigend of aanstootgevend van aard zijn.
 • Bijdragen die lange, gekopieerde stukken tekst van andere websites bevatten, worden geweerd.
 • Bijdragen waarop auteursrechten rusten en/of die zonder toestemming openbaar worden gemaakt, worden geweerd.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om lange stukken tekst in te korten.
 • Het gebruik van kapitalen is niet toegestaan, net als het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om een discussie te sluiten of een reactie te verwijderen, zonder dat dit vooraf wordt aangekondigd.
 • Ziet u een bijdrage staan die naar uw mening niet aan de spelregels voldoet? Ga dan niet zelf met de poster in discussie, maar meld het de redactie via het contactformulier.