Robert van den Broek

Directeur

Financieel Zeker

   

Lessen over vrouwvriendelijkheid

Inclusiviteit is een belangrijk en actueel thema in onze samenleving. Minister Kaag heeft een inclusieve financiële sector als één van de vier belangrijkste ambities genoemd in haar beleidsagenda begin dit jaar. In alle eerlijkheid, bij inclusiviteit dacht ik altijd aan meer vrouwen in directiekamers en het doorbreken van het glazen plafond. Totdat ik geïnterviewd werd door een studente van de HAN University.

 

Deze studente doet onderzoek naar de mate van inclusiviteit in de hypotheekmarkt. En zij maakte mij duidelijk dat inclusiviteit om veel meer gaat. Uit onderzoek blijkt dat veel vrouwen zich als klant niet goed gehoord voelen door financiële dienstverleners. In het gesprek met een adviseur bijvoorbeeld gaat de aandacht vaak uit naar de man aan tafel. Terwijl we allemaal weten, tenminste bij mij thuis is dat zo, dat de vrouw de echte beslissingen neemt. Ook over de financiën. Dan kun je als hypotheekadviseur dus maar beter je aandacht richten op de vrouw tijdens het adviesgesprek.

 

Veel communicatie van financieel dienstverleners, zoals websites, commercials en social media, zijn gericht op mannelijke klanten. Vaak is de informatie van financieel dienstverleners alleen geadresseerd aan de man des huizes. Ook als de klant aangeeft dat de vrouw degene is waarmee gecommuniceerd dient te worden. De hypotheekadviseur is ook vaak een man. Terwijl we in de sector zien dat er steeds meer vrouwen het adviesvak in gaan. Als we ons als sector aantrekkelijk willen houden op de arbeidsmarkt, zullen we ons meer op vrouwelijke adviseurs moeten gaan richten.

 

Kortom, het was een informatief interview met deze studente. En het heeft me geholpen om in het kader van onze duurzaamheidsambities wat meer gevoel te krijgen met de invulling van de sociale kant van duurzaamheid. We willen als hypotheekketen duurzaam ondernemen en zeker niet vrouwonvriendelijk zijn. Daarom juichen we deze onderzoeken van harte toe en zoeken we actief het contact met studenten. Zodat we ‘onze’ Overheid kunnen helpen bij het realiseren van haar ambities. Dat is ook nog eens duurzaam !

Robert van den Broek - Financieel Zeker is de formule naam voor de diensten en services die geboden wordt aan zelfstandig ondernemers in de financiële dienstverlening. Financieel Zeker maakt het voor (startende) ondernemers makkelijker om te ondernemen. Met behulp van de zogenaamde 'plug-in' formule profiteert de zelfstandig financieel adviseur van alle voordelen van samenwerking en schaalvoordelen alsmede de centrale compliance en ontzorging op gebied van wet- en regelgeving vanuit Wft en AFM. Als zelfstandig ondernemer behoud je volledig je eigen identiteit en benut je je lokale bekendheid. Financieel Zeker biedt naast uiteenlopende tools voor een efficiënte bedrijfsvoering een ruim assortiment van producten van vrijwel alle gerenommeerde aanbieders. Niet alleen voor hypotheken, maar juist ook op gebied van schadeverzekeringen, vermogen, inkomen en consumptief krediet.

 

Delen

Reacties

Nog geen reacties...

Uw reactie toevoegen

NIEUW: Iedereen kan reageren
Wilt u ook een bijdrage leveren aan een gezonde en gerespecteerde financiële sector, maar bent u geen ambassadeur?! Het New Financial Forum opent haar deuren voor iedereen die wil reageren op berichten van haar ambassadeurs. Met één restrictie: geen anonieme reacties.
 
 
 
 • Bijdragen die geen betrekking hebben op het onderwerp (zogeheten ‘off-topic’ bijdragen) kunnen door de redactie worden verwijderd.
 • Bijdragen die naar interpretatie van de redactie beledigend of bedreigend zijn voor personen, groepen of volkeren, worden geweerd.
 • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals privé- en/of emailadressen, namen, telefoonnummers) is niet toegestaan.
 • Persoonlijke gegevens geplaatst op het forum, zoals telefoonnumers of (e-mail)adressen worden zoveel mogelijk van de site geweerd o.m. omwille van de privacybescherming.
 • Teksten, advertenties en internetlinks van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
 • In een bijdrage opgenomen URL's zijn toegestaan zolang de websites waarnaar zij verwijzen niet commercieel, beledigend of aanstootgevend van aard zijn.
 • Bijdragen die lange, gekopieerde stukken tekst van andere websites bevatten, worden geweerd.
 • Bijdragen waarop auteursrechten rusten en/of die zonder toestemming openbaar worden gemaakt, worden geweerd.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om lange stukken tekst in te korten.
 • Het gebruik van kapitalen is niet toegestaan, net als het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om een discussie te sluiten of een reactie te verwijderen, zonder dat dit vooraf wordt aangekondigd.
 • Ziet u een bijdrage staan die naar uw mening niet aan de spelregels voldoet? Ga dan niet zelf met de poster in discussie, maar meld het de redactie via het contactformulier.