Roy van den van den Anker

Business Development Manager

Alpina Group

   

Wat laat jij na?

De paden van Ivo Valkenburg en die van mij hebben elkaar nooit gekruist. Ik heb hem niet persoonlijk gekend. Zo nu en dan passeerde iets van zijn werk dat ik las of bekeek, maar verder kwam ik niet.

 

Wanneer mij in de afgelopen weken het bericht van zijn overlijden bereikt, doet dat desondanks wat met mij. Omdat ik mensen ken die dicht bij hem stonden, en vooral vanwege alle berichten in diverse media over wat hij heeft betekend voor veel mensen. Ivo laat overduidelijk iets na.

 

Nalatenschap. Is dat niet waar het uiteindelijk voor iedereen om gaat? Willen we niet allemaal iets nalaten, iets waar we trots op kunnen zijn?

 

Zoveel mensen, zoveel dromen. Voor de een moet zijn nalatenschap groots en meeslepend zijn. De ander is bescheiden en zoekt het klein. Voor de een is het de realisatie van een economische mijlpaal in het bedrijfsleven, voor de andere verduurzaming van de wereld.  De een gaat de oceaan schoonmaken, de ander begint bij het buurthuis om de hoek. De een bouwt een miljardenbedrijf, de ander droomt van een baan in de zorg.

En ook als je er totaal niet mee bezig bent, zelfs als je het idee hebt dat wat jij doet toch niets uitmaakt in het grote geheel, je laat sowieso iets na.

 

En daarvoor hoeven we niet eens te wachten tot we dood gaan. Elke dag, elke meeting, elk gesprek, elke ontmoeting laten we sowieso iets na. En voor die nalatenschap ruilen we elke dag weer een dag van ons leven in.

 

Beste CEO

Wat is het dat jij achterlaat met jouw beursgenoteerde miljardenbedrijf? Zijn het de briljante jaarcijfers die over een paar jaar niemand meer iets interesseren? Of heb je een positief verschil kunnen maken in de maatschappij? Is jouw bedrijf er voor ‘the long run’, of hanteer je (letterlijk) de tactiek van de verschroeide aarde?

 

Beste manager

Wat laat jij achter als je ’s avonds naar huis gaat? Gaan de mensen in jouw team uitgeblust naar huis omdat ze geen idee meer hebben wat en waarvoor ze bezig zijn? Of sluit iedereen met moeite maar voldaan zijn laptop af, wetend dat hij vandaag voor iemand een verschil heeft gemaakt? Vink je ’s avonds de targetlijst af? Of heb je bijgedragen aan de ontwikkeling van jouw team en de mensen die daar deel van uitmaken?

 

Beste …

Wat laat jij vandaag na? Je ongezouten mening over hoe ‘zij’ in Den Haag, Brussel, op het hoofdkantoor of waar dan er niets van snappen? Of durf je je nek uit te steken en in actie te komen waar jij voor staat. Geef je je over aan de gedachte dat jouw minuscule aandeel toch niets uitmaakt in het geheel? Of doe je gewoon wat binnen jouw vermogen ligt omdat het ergens moet beginnen? En vooral: hoe laat jij je gesprekspartner (klant, manager, collega, kind, m/v) achter na een ontmoeting? Vertwijfeld, teleurgesteld, of blij met het jouw bijdrage?

 

Wat laat jij achter in ruil voor een dag uit jouw leven?

Roy van den van den Anker - Je hebt voor een betere financiële wereld niet alleen maar creatieve innovatieve ideeën nodig die de wereld veranderen. Iedereen kan iets veranderen. Heel dichtbij, hier en nu.

 

Delen

Reacties

Door Ozewald Wanrooij van Rendement van Geluk op 23-08-2022 om 14:17
Mooie woorden Roy. Dankjewel voor het delen.

Uw reactie toevoegen

NIEUW: Iedereen kan reageren
Wilt u ook een bijdrage leveren aan een gezonde en gerespecteerde financiële sector, maar bent u geen ambassadeur?! Het New Financial Forum opent haar deuren voor iedereen die wil reageren op berichten van haar ambassadeurs. Met één restrictie: geen anonieme reacties.
 
 
 
 • Bijdragen die geen betrekking hebben op het onderwerp (zogeheten ‘off-topic’ bijdragen) kunnen door de redactie worden verwijderd.
 • Bijdragen die naar interpretatie van de redactie beledigend of bedreigend zijn voor personen, groepen of volkeren, worden geweerd.
 • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals privé- en/of emailadressen, namen, telefoonnummers) is niet toegestaan.
 • Persoonlijke gegevens geplaatst op het forum, zoals telefoonnumers of (e-mail)adressen worden zoveel mogelijk van de site geweerd o.m. omwille van de privacybescherming.
 • Teksten, advertenties en internetlinks van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
 • In een bijdrage opgenomen URL's zijn toegestaan zolang de websites waarnaar zij verwijzen niet commercieel, beledigend of aanstootgevend van aard zijn.
 • Bijdragen die lange, gekopieerde stukken tekst van andere websites bevatten, worden geweerd.
 • Bijdragen waarop auteursrechten rusten en/of die zonder toestemming openbaar worden gemaakt, worden geweerd.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om lange stukken tekst in te korten.
 • Het gebruik van kapitalen is niet toegestaan, net als het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om een discussie te sluiten of een reactie te verwijderen, zonder dat dit vooraf wordt aangekondigd.
 • Ziet u een bijdrage staan die naar uw mening niet aan de spelregels voldoet? Ga dan niet zelf met de poster in discussie, maar meld het de redactie via het contactformulier.