Jeroen Oversteegen

Directeur Nationale Hypotheekbond & Holland Financial Business Group

De Nationale Hypotheekbond

       

Ode aan de adviseur

Aan de start van weer een nieuw jaar breek ik graag een lans voor het onafhankelijk intermediair. Energiek en volhardend zetten deze mannen en vrouwen zich in voor hun relaties, nieuwe en bestaande.

 

Met transparantie in het vaandel wijst de adviseur de weg — naar wat past en beter kan. De beste oplossing wordt met verve bemiddeld. Hulde ook aan de hulptroepen van de binnendienst die vlot schakelen en ondersteunen bij het afsluiten van hypotheken, behandelen van schades en doorvoeren van mutaties. Zij vormen de basis voor een duurzame klantrelatie.

 

De onafhankelijk adviseur vindt voor zijn klant de levensboom in een woud van producten. Wat helpt, is dat steeds meer financials het intermediair op het schild hijsen. Anderen voeren nog een achterhoedegevecht om relevante data, die ze verbergen achter hoge gevels, telefoonnummers en formulieren. Zo niet de adviseur. Die verstopt zich niet achter een slagboom, maar staat trots voor zijn, of haar tent. Met open vizier krijgen financiële producten en diensten een gezicht. Dichtbij en benaderbaar, al jaren en steeds vaker ook slim digitaal. Met hetzelfde team bovendien, dat niet elke drie jaar op de eigen baan moet solliciteren en dan weer verandert van functie of werkgever.

 

Onze lokale held verwijst niet naar een customer support afdeling of helpdesk. Heeft geen bandje achter een informatienummer, maar een 06-nummer dat praktisch altijd bereikbaar is. Zo’n adviseur staat praktisch altijd ‘aan’. Ook langs de lijn van de sportvelden krijgt elke vraag een antwoord. Of ‘s avonds, als iemand in paniek belt. Dan kan de klant weer rustig slapen — daar past geen 9 tot 5 mentaliteit bij.

 

Ik breng deze ode aan de adviseur en zijn hulptroepen met een oproep. Al sinds 1919 stellen zij het belang van de consument of zakelijke klant centraal. Dat verdient waardering en de onverminderde steun van alle partijen in de branche.


#onafhankelijkfinancieeladviesisbelangrijk

Jeroen Oversteegen - Elke dag, met veel plezier, bezig met het verbeteren van onze dienstverlening. Met 56 collegae ontwikkelen we nieuwe toepassingen die direct inzetbaar zijn in de financiële adviespraktijk.

 

Delen

Reacties

Nog geen reacties...

Uw reactie toevoegen

NIEUW: Iedereen kan reageren
Wilt u ook een bijdrage leveren aan een gezonde en gerespecteerde financiële sector, maar bent u geen ambassadeur?! Het New Financial Forum opent haar deuren voor iedereen die wil reageren op berichten van haar ambassadeurs. Met één restrictie: geen anonieme reacties.
 
 
 
 • Bijdragen die geen betrekking hebben op het onderwerp (zogeheten ‘off-topic’ bijdragen) kunnen door de redactie worden verwijderd.
 • Bijdragen die naar interpretatie van de redactie beledigend of bedreigend zijn voor personen, groepen of volkeren, worden geweerd.
 • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals privé- en/of emailadressen, namen, telefoonnummers) is niet toegestaan.
 • Persoonlijke gegevens geplaatst op het forum, zoals telefoonnumers of (e-mail)adressen worden zoveel mogelijk van de site geweerd o.m. omwille van de privacybescherming.
 • Teksten, advertenties en internetlinks van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
 • In een bijdrage opgenomen URL's zijn toegestaan zolang de websites waarnaar zij verwijzen niet commercieel, beledigend of aanstootgevend van aard zijn.
 • Bijdragen die lange, gekopieerde stukken tekst van andere websites bevatten, worden geweerd.
 • Bijdragen waarop auteursrechten rusten en/of die zonder toestemming openbaar worden gemaakt, worden geweerd.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om lange stukken tekst in te korten.
 • Het gebruik van kapitalen is niet toegestaan, net als het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om een discussie te sluiten of een reactie te verwijderen, zonder dat dit vooraf wordt aangekondigd.
 • Ziet u een bijdrage staan die naar uw mening niet aan de spelregels voldoet? Ga dan niet zelf met de poster in discussie, maar meld het de redactie via het contactformulier.