Maurice van den Hemel

Gewoon Lekker Leven

 

Financiële wereld als redder voor mens en natuur

Alleen al in Nederland lopen ruim één miljoen mensen rond met burn out klachten. Het medicijngebruik is nog nooit zo hoog geweest, net als het aantal zelfmoorden. Te bizar voor woorden, toch? We leven in een wereld die laat zien dat technisch gezien vrijwel alles mogelijk is, maar toch worstelen velen zich door het leven. En vaak beseffen ze achteraf, als het te laat is, dat hun leven voorbij gevlogen is en ze liever andere keuzes hadden gemaakt: meer tijd doorbrengen met dierbaren, echt van betekenis zijn geweest voor anderen. Had ik maar… is een veelgehoorde uitspraak.

 

Daar moet echt verandering in komen. Maar waar te beginnen? Wie kan dit? Volgens mij is er maar één wereld die deze kentering kan initiëren: de financiële wereld. Bij alles wat we immers doen in ons leven, is geld gemoeid. Laat de financiële wereld de inspirator zijn om dit geld in te zetten voor een beter leven en daarmee een betere wereld. Laat de financieel adviseur zich ontwikkelen tot echt klankbord van zijn of haar klant. Sluit niet zomaar een product en incasseer je provisie of stuur je nota. Nee! Daag je klant uit! Stel hem of haar vragen over welke betekenis het product mag hebben.  Ga echt het gesprek aan. Neem de tijd om te praten over echt belangrijke zaken in het leven. Wat moet geld voor je doen? Een boeiende vraag waar iedereen nagenoeg hetzelfde antwoord op geeft: Gewoon Lekker Leven! Niemand wil uiteindelijk miljonair zijn, in een villa wonen of een Porsche rijden als je ernstig ziek bent. Al je geld wil je dan inruilen om gezond te zijn, om gewoon lekker te leven. Help je klant hierbij! Maak gebruik van geweldige vakgebieden als neurowetenschappen, kwantumdenken en verbaal meesterschap. Durf zelf uit je comfort zone te gaan om echt van betekenis te zijn.

 

Niet alleen adviseurs maar ook banken en verzekeraars kunnen van betekenis zijn. Wees bewust van jullie positie. Jullie hebben de mensen in jullie database. Gun hen gewoon lekker leven en creëer vanuit dat perspectief een businessmodel waarbij eerst het belang van de klant gediend wordt om vervolgens winst als resultante te creëren. Inspireer en ondersteun je medewerkers om de beste versie van zichzelf te worden zodat zij de klanten kunnen helpen de beste versie van zichzelf te laten zijn. Denk hierbij holistisch vanuit de drie fundamenten: persoonlijk leiderschap, vitaliteit en geld.

 

Heel de wereld is klant bij een financiële instelling. De afgelopen tijd is gebleken dat we (voorlopig) niet op de politiek hoeven te rekenen. Kom tot bewustwording dat wij in de financiële sector de oplossing kunnen zijn om de wereld een mooie plek te laten zijn. Laten wij samen zorgen dat de generaties na ons ook kunnen genieten van een prachtige wereld.

 

Wie doet er mee?

Maurice van den Hemel - Ik hoop dat een ieder, in welke business dan ook, werkt met kennis – passie en plezier. Kennis is onontbeerlijk om toegevoegde waarde te kunnen bieden. Passie zorgt dat je met een enorm enthousiasme echt voor het beste voor de klant gaat. Plezier geeft je de energie en vrolijkheid om het leven te leven zo mooi als ze kan zijn

 

Delen

Reacties

Door Arnoud Wennekus van AOV-ZZP.nl op 28-03-2019 om 11:51
Helemaal eens. Wij ziijn ook bezig om toekomstige AOV relaties al direct op de burnout en preventie te wijzen en zullen daar ook op onze website aandacht aan geven...
Door Pauline Versteegh van Stichting Het Kan Wel op 28-03-2019 om 13:22
Maurice, het wordt hoog tijd dat jij en ik samen om tafel gaan om een strak plan te bedenken.
We kunnen sneller, beter en mooier op naar een betere wereld. Het ontbreekt velen nog aan durf en passie......
Pauline Versteegh
Stichting Het Kan Wel!
Laten we afspreken: 06-13510194

Uw reactie toevoegen

NIEUW: Iedereen kan reageren
Wilt u ook een bijdrage leveren aan een gezonde en gerespecteerde financiële sector, maar bent u geen ambassadeur?! Het New Financial Forum opent haar deuren voor iedereen die wil reageren op berichten van haar ambassadeurs. Met één restrictie: geen anonieme reacties.
 
 
 
 • Bijdragen die geen betrekking hebben op het onderwerp (zogeheten ‘off-topic’ bijdragen) kunnen door de redactie worden verwijderd.
 • Bijdragen die naar interpretatie van de redactie beledigend of bedreigend zijn voor personen, groepen of volkeren, worden geweerd.
 • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals privé- en/of emailadressen, namen, telefoonnummers) is niet toegestaan.
 • Persoonlijke gegevens geplaatst op het forum, zoals telefoonnumers of (e-mail)adressen worden zoveel mogelijk van de site geweerd o.m. omwille van de privacybescherming.
 • Teksten, advertenties en internetlinks van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
 • In een bijdrage opgenomen URL's zijn toegestaan zolang de websites waarnaar zij verwijzen niet commercieel, beledigend of aanstootgevend van aard zijn.
 • Bijdragen die lange, gekopieerde stukken tekst van andere websites bevatten, worden geweerd.
 • Bijdragen waarop auteursrechten rusten en/of die zonder toestemming openbaar worden gemaakt, worden geweerd.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om lange stukken tekst in te korten.
 • Het gebruik van kapitalen is niet toegestaan, net als het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst.
 • De redactie behoudt zich het recht voor om een discussie te sluiten of een reactie te verwijderen, zonder dat dit vooraf wordt aangekondigd.
 • Ziet u een bijdrage staan die naar uw mening niet aan de spelregels voldoet? Ga dan niet zelf met de poster in discussie, maar meld het de redactie via het contactformulier.