Communicatietraining in strijd tegen ALS

Communicatietraining in strijd tegen ALSAlpina Group, stichting New Financial Forum en HOW Company samen tegen ALS 

 NFF ALS Alpina en HOW

 

 

Communiceren is de belangrijkste vaardigheid, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Je kunt nog zo’n goede vakman- of vrouw zijn, wanneer je niet in staat bent verbinding te maken met de mensen om je heen dan kom je niet heel ver. En gek genoeg, hierover leren we niets op school.

 

De prijs die we betalen voor slechte communicatie is hoog. Samenwerkingen komen bijvoorbeeld niet van de grond, projecten slagen niet binnen de deadline, en onze intenties voor de manier waarop we met elkaar om willen gaan komen in het gedrang. Of een heel concreet voorbeeld in de financiële sector: we slagen er niet in om klanten betere financiële keuzes te doen maken. We zijn vooral bezig met de vorm, en steeds minder met onze intenties. Minder resultaat, en minder plezier zijn de gevolgen die dan hand in hand gaan.

 

Het kan ook anders

Maar het kan ook anders. Communiceren valt wèl te leren en is zelfs leuk. Wanneer je herkent wat de behoefte bij je gesprekspartner is in zijn of haar communicatie dan is het eenvoudig om hier op aan te sluiten. En dan komt er opeens wel verbinding tot stand zodat je terug kunt naar de intentie van je boodschap.

 

Communiceren in stijl 

Het herkennen van de behoefte en de manier waarop je daar bij elkaar op aan kunt sluiten is het onderwerp van de training Communiceren in stijl die de stichting New Financial Forum in samenwerking met Alpina Group en How Company aanbiedt op vrijdag 23 juni. Op hoofdpunten gaat deze training over:

  • Het herkennen van de behoefte van je gespreks- of samenwerkingspartner;
  • Leren aan te sluiten op deze behoefte zodat je de onverdeelde aandacht hebt;
  • Het creëren van helderheid in gesprekken met collega’s, leidinggevenden, medewerkers, klanten en (bonus!) thuis;
  • Met als gevolg duidelijke communicatie die leidt tot meer plezier en betere resultaten

 

Deze training wordt gegeven volgens de methodieken van How Company, specialist in persoonlijke en team power skills en wordt aangeboden in samenwerking met Alpina Group en de stichting New Financial Forum. Alpina en het New Financial Forum geven hiermee concreet handen en voeten aan het creëren van een nieuwe financiële wereld en deze bijeenkomst is tevens de start van de hernieuwde samenwerking met het New Financial Forum die bij Alpina naar groepsniveau is gebracht.

 

Opbrengst voor Stichting ALS

De opbrengst van deze training gaat dankzij deze samenwerking volledig naar Stichting ALS Nederland die zich inzet om de ziekte ALS door gericht wetenschappelijk onderzoek de wereld uit te helpen. Door beter te leren communiceren draag je daardoor ook direct bij aan het bestrijden van de ziekte ALS.

 

Praktische informatie

De training vindt vrijdag 23 juni plaats van 8:30 tot 17:00 bij gastheer Alpina Group, Burgemeester de Beaufortweg 18, 3833 AG Leusden. De investering in het verbeteren van je communicatie én in de genezing van ALS bedraagt € 500,- per persoon, exclusief btw en is inclusief naslagwerk en lunch. Het  maximum aantal deelnemers is 20, VOL =VOL.

 

 

Schrijf je bovenaan deze pagina in.