Winnen, verliezen, opstaan en weer doorgaan

De belangrijkste lessen voor (advies)ondernemers

 

Advertentie ondernemerseventhoofdplaatje

Winnen, verliezen, opstaan en weer doorgaan

De stichting New Financial Forum organiseert op 4 maart 2021 samen met ondernemers Jacqueline Zuidweg, Ralph van Dam en Owen de Vries met als gastheer Avéro Achmea in Apeldoorn een interactieve bijeenkomst over de successen én de valkuilen van ondernemerschap in de financiële adviessector. Een must go voor ondernemers in de adviessector en voor adviseurs in de zakelijke markt.

 

Vragen die aan bod komen tijdens deze ondernemerssessie: wat is de essentie van ondernemerschap, hoe hou je het overzicht, wat kenmerkt een succesvol ondernemer en welke lessen kunnen ondernemers leren uit het falen en het faillissement van andere ondernemers. Tijdens dit event presenteert Owen de Vries een overzicht van de essentie van ondernemerschap met behulp van praktische tools, laat succesvol ondernemer Jacqueline Zuidweg diep in haar ondernemerskeuken kijken en geeft Ralph van Dam inzicht in de lessen die iedere ondernemer of adviseur moet weten als het tegen zit.

 

De bijeenkomst eindigt met een open discussie over de mogelijkheden om ondernemers die in nood dreigen te raken vroegtijdig te signaleren en beter op te vangen. Niet alleen omdat op deze manier veel menselijk leed kan worden voorkomen, maar ook omdat de kosten van faillissementen voor de samenleving gigantisch zijn. Het is becijferd dat elk faillissement de samenleving al gauw 200.000 euro aan direct economische schade kost. In 2019 gingen meer dan 3.200 bedrijven failliet. Kortom, een thema met enorme financiële en sociale impact, waarbij er voor de financiële branche wellicht een belangrijke duurzame rol is weggelegd.

 

Jacqueline Zuidweg is ondernemer, oprichter en directeur van Zuidweg & Partners. De afgelopen 24 jaar heeft zij met haar team al ruim 40.000 ondernemers bijgestaan. Haar missie is het taboe op financieel falen door ondernemers te doorbreken. In 2012 werd ze uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar. Ze is mede initiatiefnemer van MKB Doorgaan, auteur van het boek ‘Vallen, opstaan en weer doorgaan’ en is een veelgevraagd spreker, presentator en dagvoorzitter.

 

Owen de Vries is werkzaam als zelfstandig bedrijfsadviseur en werkte twintig jaar voor ABN Amro als financieel specialist (bij o.a. Bijzonder Beheer) voordat hij zijn eigen bedrijf startte. De Vries is auteur van Heartful Banking en Ondernemers Vlieger, een praktisch boek vol tools die het hele speelveld van ondernemerschap omvat. Het gaat uit van (het hart van) de mens achter de ondernemer en omvat de essentie van ondernemerschap in een eenvoudig, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk model. Deze tool helpt ook bij duurzaamheid en visievorming.

 

Ralph van Dam heeft meermalen een bedrijf opgericht en ook weer van de hand gedaan – al dan niet vrijwillig. In zijn boek Langs de Afgrond beschrijft hij een zakelijk ingrijpend faillissement dat hem en zijn familie letterlijk tot het randje van de afgrond bracht. Met het op schrift stellen van zijn verhaal, doorbrak hij heel bewust een taboe. Volgens Van Dam zijn de belangrijkste lessen te trekken uit tegenslag en dienen we juist deze lessen veel meer met elkaar te delen. Van Dam is nog altijd ondernemer. Daarnaast richt hij zich binnen Centraal Beheer op het thema ondernemerschap en groei. "We willen ons sterk positioneren op het thema Ondernemerschap, groei en bedrijfscontinuïteit. Daar past dit event perfect bij en daarom zijn we graag gastheer."

 

Wees van harte welkom op deze échte ondernemersdag en meld je nu aan!

 

Datum: 4 maart 2021

Locatie: Centraal Beheer, Laan van Malkenschoten 20, 7333 NP Apeldoorn.

Duur: 16:00 – 19:00 uur, inclusief aangeklede borrel.

Kosten: gratis voor Ambassadeurs van het New Financial Forum en 35 euro (excl. btw) voor niet-Ambassadeurs.

 

Je kunt je bovenaan deze pagina aanmelden.