Positive Finance Afternoon

 

Op 21 september 2021 organiseren de stichting New Financial Forum en Dazure in samenwerking met WIFS de Positive Finance Aftnernoon, een powermiddag over inclusie en new finance in aanloop naar het lustrum van de Positive Finance Day in 2022. Samen met jou willen we genieten van alles wat al wel weer kan! Een kleinschalig event met als sprekers Rolf Schrama (De kracht van beperkingen) en Frank Mallens (Crypto’s en inclusiviteit) die je diep weten te raken én je anders laten zien. Gastheer van deze fysieke bijeenkomst is Building Blocks, een high tech data-onderneming met een integere missie.

En er is meer
Deze dag valt midden in het wereldwijde Dive-In Festival dat jaarlijks wordt georganiseerd en waarvan WIFS (Women in Financial Services) evenals vorig jaar het Nederlandse programma verzorgt. Dit wereldwijde festival heeft ervoor gezorgd dat het onderwerp diversiteit en inclusie inmiddels hoog op de agenda van de verzekeringsindustrie is komen te staan. Thema van dit jaar is Active Allyship. De Positive Finance Afternoon wil hier graag gehoor aan geven door WIFS leden uit te nodigen voor de Positive Finance Afternoon en Dazure stelt hiervoor een aantal toegangskaarten ter beschikking.

 

De Positive Finance Afternoon vindt op 21 september plaats bij Kanaal30 (Kanaalweg 30, 3526 KM Utrecht), de creatieve broedplaats in Utrecht waar ondernemers, bedrijfsleven en publiek elkaar ontmoeten in een  inspirerende omgeving. De ontvangst is om 13:30 uur en het programma starten we om 14:00 uur. De middag eindigt om 16:00 uur waarna we tijdens een borrel gezellig kunnen napraten. Het belooft een bijzondere middag te worden met inspirerende sprekers. Schrijf je wel snel in, want het aantal deelnemers is beperkt.

 

Rolf_SchramaFrank_Mallens

 

Programma 21 september 2021

 

13.30 uur     Ontvangst

14.00 uur     Welkomstwoord Alexander van Eerden, Building Blocks

14.05 uur     Opening powermiddag dagvoorzitter Indra Frishert (Dazure)

14.15 uur     Update New Financial Forum door Willem Vreeswijk

14.30 uur     De kracht van beperkingen door Rolf Schrama

Het verhaal van financieel dienstverlener en paralympisch zeiler Rolf Schrama (1,25 meter) is geen standaard succesverhaal, maar een authentiek, kwetsbaar en humoristisch verhaal over thema’s als Mindset, Bepaal je eigen succes, D&I (diversiteit & inclusie). Omgaan met veranderingen, De kracht van de kleine stapjes en Denken in mogelijkheden. Mattijs ten Brink (CEO Transavia) zegt over hem: “Ik kan elke organisatie, ieder team, op zoek zijn naar een inspirerende spreker die zorgt voor een blijvende positieve impact, Rolf zonder enige aarzeling aanraden. Beter zal je niet snel vinden.”

15.10 uur     Crypto’s en inclusiviteit door Frank Mallens.

De jonge Frank Mallens, oprichter van Forallcrypto en recentelijk afgestudeerd bedrijfskundige, heeft veel kennis en ervaring op het gebied van crypto’s, een markt die in verhouding tot de reguliere geldmarkt nog erg jong is, veel ontwikkelingen doormaakt en veel weerstand krijgt. Wat betekenen cryptocurrencies voor landen, regeringen, bedrijven en mensen? Wat zijn de ontwikkelingen in El Salvador, het eerste land waar crypto een wettig betaalmiddel is geworden, terwijl 70 procent van de bevolking niet beschikt over een traditionele bankrekening. Wat voor invloed hebben crypto’s op inclusiviteit? En waarom is de weerstand zo groot om crypto’s in te voeren als wettig betaalmiddel? Is de ontwikkeling nog wel te stoppen? Dit en nog veel meer zal besproken worden.

15.50 uur     Q&A

16.00 uur     Socializing en networking

 

 

Schrijf je bovenaan deze pagina in!