Lustrum Positive Finance Day 2022

Lustrum Positive Finance Day

 
New Balance

Positive Finance Day beeld

 

Dazure en de stichting New Financial Forum organiseren op woensdag 21 september 2022 in het VNAB Kennis- en Ontmoetingscentrum te Rotterdam het lustrum van dePositive Finance Day. Thema dit jaar is: New Balance.

 

De Positive Finance Day is inmiddels een begrip in de sector. De dag laat zien waar het goed gaat in de sector en inspireert waar het beter kan. Dit jaar doen we dat met het thema New Balance. Een betere balans tussen mannelijke en vrouwelijke waarden, tussen verschillende culturen en talenten en tussen jong en oud is noodzakelijk om als financiële dienstverleners krachtig door heftige stormen te laveren en bij te dragen aan een socialer en duurzamer Nederland. Dit zijn de ingrediënten van het lustrum van de Positive Finance Day. Met inspirerende sprekers die aanzetten tot concrete actie. Met elkaar. Doe je mee? Wees welkom op de vijfde editie met als host Allianz Benelux.

 

Programma 21 september 2022

 

13.00 uur     Inloop in het VNAB Kennis- en Ontmoetingscentrum, Boompjes 251, 3011 XZ Rotterdam.

 

13.30 uur     Welkom Mart Vreven (Allianz Benelux)

 

13.40 uur     Opening dagvoorzitter Indra Frishert (Dazure)

 

14.00 uur     Update New Financial Forum Willem Vreeswijk

 

14.10 uur     Inclusive finance, Joline Heusinkveld (WOMEN Inc.)

Joline Heusinkveld is programmamanager bij WOMEN Inc. en zet zich onder andere in voor het verbeteren van de economische positie van vrouwen (slechts 50 procent van de vrouwen in Nederland is op dit moment financieel onafhankelijk). Hierbij focust ze zich, samen met partners uit het veld, op thema's als inclusieve financiële producten, het wegnemen van barrières binnen wet- en regelgeving en het vergroten van financieel bewustzijn onder vrouwen. Joline werkte eerder in het CSR team van KPMG en als onafhankelijk adviseur bij o.a. OneWorld en het KIT. In de keynote Inclusive Finance neemt Joline de deelnemers mee in het verbeteren van de economische positie van vrouwen in Nederland. Hoe staat het ervoor in Nederland? Hoe vergroten we financieel bewustzijn onder vrouwen? En wat is er nodig om een inclusiever financieel speelveld te creëren?

 

14.55 uur     Beleggen met Hoofd en Hart, Eline Hesse (Bewust)

Eline Hesse, duurzaam investeerder en impact coach, geeft een introductie over duurzaam beleggen, de dilemma's die je tegenkomt en wat je kan doen als investeerder om de wereld een stukje beter te maken. Eline is cofounder van 'Bewust; impactvolle keuzes maken met je geld'. In 2019 verscheen haar film Petrol dollars for a different engine, waaraan ze drie jaar heeft gewerkt. In deze film wordt ze gevolgd in haar zoektocht naar een duurzame beleggingsportfolio. Tegelijkertijd komen haar eigen levensvragen in beeld. Zie ook het interview Genoeg is genoeg in de zomereditie 2020 van het New Financial Magazine.

 

15.25 uur     Break

 

15.45 uur     Nieuwe economie en leiderschap, Damaris Matthijsen (Economy Transformers)

Damaris Matthijsen heeft een droom waarmee ze je in je hart raakt. Met haar trom en zang opent ze verrassend en ontroerend een stevig gesprek over de samenleving waarnaar we verlangen. In 2009 ging ze van start met Economy Transformers en in 2012 ontwikkelde ze de zes sleutels voor transitie, een krachtige tool voor bedrijven en individuen om bij te dragen aan een nieuwe economie. Damaris is een veelgevraagd (key-note-)spreker. Haar eerste boek is net uit als dit event plaatsvindt en is uiteraard ter plekke verkrijgbaar. Bekijk HIER haar portret van MaatschapWij.

 

 

16.30 uur     Visie op diversiteit en inclusiviteit, Mart Vreven

Sinds 2021 is Mart Vreven (commercieel directeur Employee Benefits) verantwoordelijk voor sales en distributie van Allianz in Nederland. Diversiteit en inclusiviteit zijn voor Mart geen theoretische waarden maar worden door hem ook echt in de praktijk ingevuld. Allianz maakt wereldwijd werk van diversiteit en inclusiviteit met ondermeer een daarop gericht wervingsbeleid en met initiatieven zoals de medewerkers netwerken Young Allianz en Diversity & Inclusion. In zijn verhaal maakt Mart inzichtelijk hoe hij als persoon de ontwikkelingen ervaart en hoe hij als professional binnen Allianz ziet dat het niet alleen tot een fijnere werkomgeving leidt, maar ook betere resultaten oplevert.

 

17.00 uur      Aangeklede borrel, filevrij naar huis

 

Locatie

Locatie: VNAB Kennis- en Ontmoetingscentrum, Boompjes 251, 3011 XZ Rotterdam. Parkeren op loopafstand in: Parkeergarage De Boompjes, Terwenakker 18, 3011 XS Rotterdam of Parkeergarage Erasmusbrug, Gedempte Zalmhaven, 3016 DR Rotterdam

We zien uit naar je komst. Schrijf je HIER in.