Willem Vreeswijk

Hoofdredacteur VVP/New Financial Forum

New Financial Forum

     

Hoogste tijd om mee te doen…

Het New Financial Forum bruist. Een trotse korte update.


Met trots en genoegen presenteren we de zomereditie van het New Financial Magazine. Dit maal gaan we op zoek naar het hart in de financiële sector. Een editie vol inspiratie hoe de financiële sector met hart, hoofd en handen de consument – en daarmee de samenleving – beter kan dienen. Met bijdragen van onder meer verzekeraar Bart Janknegt, Bancograaf Owen de Vries, ondernemende wereldverbeteraar Marcello Palazzi (onder meer lid van de Club van Rome), inspirator Antoinette Kalkman, groene ondernemer Marga Hoek, verbinder Sandra Gevaert, vernieuwer Nicolette Loonen en oeroude kennis uit de wildernis van Botswana van gids Alan McSmith.


Een kijkje op het New Financial Forum is de moeite ook meer dan waard. In mei 2014 is er binnen het Forum op initiatief van Han de Ruiter (Aegon) en ondergetekende een Inspiratiegroep van denkers en doeners ontstaan die vaker bijeen wenst te komen om op persoonlijke titel elkaar te inspireren, ideeën en dilemma’s uit te wisselen om op deze wijze het gedachtegoed van het Forum binnen de eigen organisatie en in de sector handen en voeten te geven. Dit onder het mom van: de sleutel tot een nieuwe financiële wereld heeft iedereen zelf in handen. Een unaniem gedeelde conclusie van de eerste bijeenkomst was dat duurzame waarde leveren aan klanten meer rendement oplevert en de beste garantie voor continuïteit is. De noodzaak om zich daar persoonlijk sterk voor te maken wordt door allen gevoeld. Inmiddels is er een tweede bijeenkomst geweest en worden de ideeën ook omgezet in daden. Er is inmiddels sprake van een Doentank! Prachtig! En wordt vervolgd!
 

In 2013 stond binnen het Forum een Denktank op om te onderzoeken hoe het gedachtegoed kan worden versterkt en verbreed. De deelnemers van deze groep – Femke de Jong, Aris Neven, Michiel Brandt, Jelle Bartels, Douwe Dijkstra, Boudewijn van Uden, Thom Boot en Ozewald Wanrooij – vinden dat de tijd rijp is om met elkaar nieuwe stappen te zetten op weg naar een dienstbare financiële sector. Zij willen niet afwachten, maar nemen het heft in eigen handen om de toekomst zelf vorm en inhoud te geven. Chapeau!
 

New FInancial Inspiration


Er is meer. Alles wat we doen en laten dient in het teken van het klantbelang te staan. Maar wat wil de klant nu eigenlijk? Die vraag gaan we op 14 oktober 2014 voorleggen aan levensechte klanten op de tiende New Financial Inspiration (NFI). Hiermee geven we gehoor aan de roep van deelnemers aan de vorige NFI, die vinden dat de branche nog te veel vanuit zichzelf denkt. Vijf klanten nemen plaats achter de tafel en gaan onder leiding van Boudewijn van Uden (ASR) het gesprek aan met de financiële sector. Met als doel de dienstverlening verder te verbeteren.


New Financial Masters


In het verlengde van het New Financial Forum organiseren Ivo Valkenburg en ondergetekende de cyclus New Financial Masters. Dit is een podium waar frisdoeners werkzaam in de financiële sector zichzelf essentiële vragen durven te stellen. Waarom ben jij als financiële dienstverlener op aarde? Wat is jouw missie? Wat geeft jouw leven en jouw werk richting en vervulling? Wat is er ervoor nodig om daadwerkelijk een cultuuromslag te realiseren? Hoe kunnen we opnieuw ervaren hoe mooi financiële dienstverlening is? Welke rol wil jij als individu spelen in de transformatie van de financiële sector? Elk seizoen kent vier meesters met een hoogstaande reputatie als thought leader op zijn of haar gebied. Centraal thema in het eerste seizoen: de terugkeer van de mens in de financiële dienstverlening. Met medewerking van Willem Glaudemans, Mpho Tutu (dochter van Desmond Tutu), Rupert Sheldrake en Anita Moorjani.


Er komt steeds meer beweging en daarin wordt het New Financial Forum een actieve inspirerende, versterkende en verbindende rol toegedicht. Er komt energie los waar wijzelf, de sector en onze klanten baat bij hebben. Het is geweldig om met opgeheven hoofd en met een luisterend oor in de samenleving te staan en trots te kunnen zijn op je werk, je bedrijf en je toegevoegde waarde. Dat kan niet hard genoeg gaan. Haak aan, doe mee, draag bij, kom langs en meld je aan als Ambassadeur van het Forum.
 

Willem Vreeswijk - Alleen als wij honderd procent verantwoordelijkheid nemen voor alles wat er in ons leven gebeurt, kunnen we een bijdrage leveren aan een nieuwe financiële wereld.

 

Delen

Reacties

Door Aris Neven van Westerbeek, Neven & Kuijlaars op 08-07-2014 om 15:09
Goed verhaal weer Willem. Er zijn er maar weinig die zo'n positief en inspirerend verhaal weten te vertellen en het hier niet bij laten. Een droom is een prachtige motivator, maar alleen met actie kunnen we onze dromen waarmaken.

Uw reactie toevoegen

NIEUW: Iedereen kan reageren
Wilt u ook een bijdrage leveren aan een gezonde en gerespecteerde financiële sector, maar bent u geen ambassadeur?! Het New Financial Forum opent haar deuren voor iedereen die wil reageren op berichten van haar ambassadeurs. Met één restrictie: geen anonieme reacties.
 
 
 
  • Bijdragen die geen betrekking hebben op het onderwerp (zogeheten ‘off-topic’ bijdragen) kunnen door de redactie worden verwijderd.
  • Bijdragen die naar interpretatie van de redactie beledigend of bedreigend zijn voor personen, groepen of volkeren, worden geweerd.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals privé- en/of emailadressen, namen, telefoonnummers) is niet toegestaan.
  • Persoonlijke gegevens geplaatst op het forum, zoals telefoonnumers of (e-mail)adressen worden zoveel mogelijk van de site geweerd o.m. omwille van de privacybescherming.
  • Teksten, advertenties en internetlinks van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
  • In een bijdrage opgenomen URL's zijn toegestaan zolang de websites waarnaar zij verwijzen niet commercieel, beledigend of aanstootgevend van aard zijn.
  • Bijdragen die lange, gekopieerde stukken tekst van andere websites bevatten, worden geweerd.
  • Bijdragen waarop auteursrechten rusten en/of die zonder toestemming openbaar worden gemaakt, worden geweerd.
  • De redactie behoudt zich het recht voor om lange stukken tekst in te korten.
  • Het gebruik van kapitalen is niet toegestaan, net als het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst.
  • De redactie behoudt zich het recht voor om een discussie te sluiten of een reactie te verwijderen, zonder dat dit vooraf wordt aangekondigd.
  • Ziet u een bijdrage staan die naar uw mening niet aan de spelregels voldoet? Ga dan niet zelf met de poster in discussie, maar meld het de redactie via het contactformulier.