Willem Vreeswijk

Hoofdredacteur VVP/New Financial Forum

New Financial Forum

     

Ode aan financiële dienstverleners

Er is geen mooiere sector om in te werken dan de financiële sector. Ga maar na: financiële producten en diensten hebben een enorme invloed op het welzijn van mensen en daarmee op de samenleving als geheel. De sector is uitermate invloedrijk: zonder deze sector is er geen auto die de weg nog op kan, is er geen ondernemer die onderneemt en is er geen bedrijf dat zijn waren of diensten aan de man brengt.

 

Zonder de ‘smeerolie’ van financiële producten en diensten komt het raderwerk van de hele samenleving knarsend en haperend tot stilstand. Tevens biedt de financiële sector volop werkgelegenheid. Bovenal is en blijft deze sector een people’s business. De kwaliteit van de producten en diensten staat of valt bij de mensen die er werken. Een bedrijf is niets anders dan de optelsom van het aantal mensen dat er werkzaam is. Niets meer en niets minder. Mensen bepalen waar een bedrijf voor staat, wat de identiteit van een bedrijf is en hoe hoog de lat komt te liggen. Mensen bepalen ook of en in welke mate ze samen willen werken om hun eigen dienstverlening of producten nog beter voor hun klanten te maken. Mensen bepalen of er concurrenten zijn of dat er mogelijkheden zijn om in de keten met elkaar tot betere prestaties te komen. Mensen bepalen of ze willen excelleren voor hun klanten of niet. Mensen bepalen in hoeverre wij met elkaar een menselijke samenleving, een menselijke economie en een menselijke financiële sector aan het bouwen zijn of niet.

 

Juist omdat het uiteindelijk om mensen gaat willen wij de mens in de financiële sector graag meer laten zien. Dat doen we vanuit het New Financial Forum, juist omdat de deelnemers als geen ander beseffen dat we zelf aan het stuur staan van onze eigen toekomst. Als we geloven in een menselijke economie, een dienstbare financiële sector en een gezonde en gerespecteerde financiële bedrijfstak, dan zullen we zelf de spade in de modder moeten steken.

Maar ook met het vakblad VVP zetten we graag financieel dienstverleners, die iedere ochtend vol passie aan het werk gaan om hun klanten en hun collega’s het beste te geven wat in hen zit, op een voetstuk. Als we allemaal elke ochtend met dezelfde passie voor de klant aan het werk gaan, zou de wereld er heel anders uitzien. Vandaar dat VVP samen met Antoinette Kalkman (Nationale Waarborg) deze mensen een podium wil geven in de rubriek Het Vuur van... die in VVP 10 van start is gegaan. Simpelweg omdat zoveel mensen in deze sector

het meer dan waard zijn. Dat mag af en toe wel eens wat meer benadrukt worden.

 

Ken jij financieel dienstverleners die het verdienen om ook eens in het zonnetje te worden gezet? Laat het ons dan weten via vvp@nijgh.nl.

 

Dit is een bewerking van mijn column in VVP 10.
 

Willem Vreeswijk - Alleen als wij honderd procent verantwoordelijkheid nemen voor alles wat er in ons leven gebeurt, kunnen we een bijdrage leveren aan een nieuwe financiële wereld.

 

Delen

Reacties

Nog geen reacties...

Uw reactie toevoegen

NIEUW: Iedereen kan reageren
Wilt u ook een bijdrage leveren aan een gezonde en gerespecteerde financiële sector, maar bent u geen ambassadeur?! Het New Financial Forum opent haar deuren voor iedereen die wil reageren op berichten van haar ambassadeurs. Met één restrictie: geen anonieme reacties.
 
 
 
  • Bijdragen die geen betrekking hebben op het onderwerp (zogeheten ‘off-topic’ bijdragen) kunnen door de redactie worden verwijderd.
  • Bijdragen die naar interpretatie van de redactie beledigend of bedreigend zijn voor personen, groepen of volkeren, worden geweerd.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals privé- en/of emailadressen, namen, telefoonnummers) is niet toegestaan.
  • Persoonlijke gegevens geplaatst op het forum, zoals telefoonnumers of (e-mail)adressen worden zoveel mogelijk van de site geweerd o.m. omwille van de privacybescherming.
  • Teksten, advertenties en internetlinks van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
  • In een bijdrage opgenomen URL's zijn toegestaan zolang de websites waarnaar zij verwijzen niet commercieel, beledigend of aanstootgevend van aard zijn.
  • Bijdragen die lange, gekopieerde stukken tekst van andere websites bevatten, worden geweerd.
  • Bijdragen waarop auteursrechten rusten en/of die zonder toestemming openbaar worden gemaakt, worden geweerd.
  • De redactie behoudt zich het recht voor om lange stukken tekst in te korten.
  • Het gebruik van kapitalen is niet toegestaan, net als het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst.
  • De redactie behoudt zich het recht voor om een discussie te sluiten of een reactie te verwijderen, zonder dat dit vooraf wordt aangekondigd.
  • Ziet u een bijdrage staan die naar uw mening niet aan de spelregels voldoet? Ga dan niet zelf met de poster in discussie, maar meld het de redactie via het contactformulier.